Open post

Är du vår nästa mekanikkonstruktör?

Jobbeskrivning

Vi söker fler stjärnor som vill jobba med konstruktion! Om du utöver det vill vara en del i ett familjärt bolag så ska du definitivt fortsätta läsa. Nu söker vi dig som vill arbeta med mekanisk konstruktion och som har ett starkt teknikfokus och stor simultankapacitet.

Du kan bland annat komma att jobba med konceptutveckling inom nya projekt, optimera befintliga produkter, driva utredningar av material- och komponentval, skriva kravspecifikationer och tillse att interna och externa kravställningar samt gällande regelverk för aktuell industri uppfylls.

Baskunskaper

Vi söker dig som är insiktsfull i hur du arbetar och vad du behöver för att kunna arbeta på bästa sätt. Du har en god analyseringsförmåga, gillar problemlösning och månar om att följa processer. Utöver dessa kvalitéer tror vi att du även uppfyller några av punkterna nedan:

 • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning med inriktning konstruktion alternativt annan relevant utbildning
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom mekanisk konstruktion eller motsvarande
 • Kunskap i något eller flera 3D-verktyg
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som i skrift.
 • Det är meriterande om du tidigare arbetat med verktygskonstruktion.

Personliga färdigheter, egenskaper, erfarenhet

Som person drivs du av tekniska utmaningar och problemlösning. Du bidrar med en positiv inställning och gillar att jobba i team för att lösa problem och hitta förbättringar. Du har lätt för att själv ta initiativ till att skapa kontakter med olika kompetensområden samt ha ett gott omdöme. Då arbetets innehåll kan variera över tid förutsätts du vara flexibel och beredd på att kunna lösa en mängd olika uppgifter.

Vi erbjuder

Sigma Industry är ett entreprenörsdrivet konsultföretag som bär fanan högt när det gäller omtanke för varandra och vår omvärld! Vårt mål är att förbättra morgondagen för våra kunder genom våra konsulters kunskap, drivkraft och nyfikenhet.

Sigma samarbetar med en rad olika företag inom flera branscher och våra uppdrag handlar ofta om teknik i framkant. Hos oss har du möjlighet att lära dig något nytt eller arbeta inom områden som du redan är trygg och erfaren inom. Hos oss lär vi oss av varandras erfarenheter och har roligt tillsammans! Vi anser att kunskapsutbyte, gemenskap och korta beslutsvägar är nyckeln till framgång.

Intervjuer sker löpande. Skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Om du är nyfiken och vill ha ytterligare information är du varmt välkommen att kontakta mig, Emil Björklund, emil.bjorklund@sigma.se.

Open post

Kan du komposit, se hit!

Jobbeskrivning

Är du en person som har ett högt engagemang, är kontaktskapande och vill vara en del i ett familjärt bolag? Då kan vi vara arbetsplatsen just för dig! Nu söker vi dig som har ett kärnintresse samt erfarenhet kring komposittekniska frågor. Arbetet innefattar arbetsuppgifter genom en produkts hela livscykel, från kvalificering och utveckling via produktion till eftermarknad. Utöver dessa uppgifter så kan arbetet komma och handla om:

 • Tolka och översätta externa krav
 • Författa kravdokument
 • Stötta konstruktion och produktion med problemlösning och utredningar

Baskunskaper

Vi söker dig som är insiktsfull i hur du arbetar och vad du behöver för att kunna arbeta på bästa sätt. Du har en god analyseringsförmåga och gillar problemlösning. Utöver dessa kvalitéer tror vi att du även uppfyller några av punkterna nedan:

 • Akademisk examen inom kemi, material- eller maskinteknik eller motsvarande erfarenhet
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet av kompositarbete
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga färdigheter, egenskaper, erfarenhet

Som person är du driven, noggrann, och kommunikativ. Du uppskattar lagarbete, bidrar till en bra laganda och tycker om att ta eget ansvar. Du har en naturlig förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Stor vikt läggs vid din personlighet!

Vi erbjuder

Sigma Industry är ett entreprenörsdrivet konsultföretag som bär fanan högt när det gäller omtanke för varandra och vår omvärld. Vårt mål är att förbättra morgondagen för våra kunder genom våra konsulters kunskap, drivkraft och nyfikenhet.

Sigma Industry East samarbetar med en rad olika företag inom flera branscher och våra uppdrag handlar ofta om teknik i framkant. Hos oss har du möjlighet att lära dig något nytt eller arbeta inom områden som du redan är trygg och erfaren inom. Hos oss lär vi oss av varandras erfarenheter och har roligt tillsammans! Vi anser att kunskapsutbyte, gemenskap och korta beslutsvägar är nyckeln till framgång.

Intervjuer sker löpande. Skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Om du är nyfiken och vill ha ytterligare information är du varmt välkommen att kontakta mig, Emil Björklund, emil.bjorklund@sigma.se.

Open post

Sektionschef i Linköping hos Sigma Industry East

Sigma Industry East befinner sig i en tillväxtfas och vi letar nu efter en engagerad och driven sektionschef som vill vara en del av vårt team. Vi arbetar med spännande teknik och världsledande företag, med en tydlig inriktning på samarbete och långsiktiga relationer med våra kunder.

I linje med vår strategi söker vi nu en sektionschef för Linköping med fokus på områden inom försvar och flygindustrin.

Ditt huvudsakliga ansvar inkluderar ledning av konsulter, verksamhetsutveckling, strategi, budget, försäljning, rekrytering, samt den personliga utvecklingen av våra konsulter. För att lyckas i rollen är ett lagarbete avgörande, där du fungerar som spelande lagkapten och naturlig ledare. Daglig kontakt med ledande befattningshavare inom industrin i Östergötland är en del av din roll, där vi strävar efter att etablera långsiktiga relationer. En nära dialog med konsulter och chefer i andra delar av bolaget, både i Linköping och Norrköping samt inom Sigma Industry-koncernen, är en integrerad del av det operativa och strategiska arbetet. Vi betonar öppenhet och familjekänsla inom Sigma Industry East, där stöd och utveckling sker genom samverkan mellan kontoren.

Vi önskar att du har erfarenhet som konsultchef inom relevant område. Personlighet, affärsmässighet och entreprenörskap är avgörande faktorer snarare än en exakt lista på tidigare erfarenhet. Du är en drivande, kommunikativ och trygg ledare med prestigelös attityd och du har byggt din ledarerfarenhet genom förtroende och engagemang. Förmodligen har du etablerade relationer med industriella aktörer inom Östergötland och dess omgivningar. Kanske är du redan en ledare som strävar efter att ta nästa steg och få möjligheten att utveckla en grupp hos oss där du kan sätta din personliga prägel.

Vi har idag kollektivavtal med bra förmåner och erbjuder även partnerskap i bolaget. Sigma är ett av Sveriges största privatägda konsultbolag och har sedan starten haft målet att utveckla företag och bidra till ett bättre samhälle genom entreprenörskap, långsiktighet och samhällsengagemang. Vi arbetar aktivt med CSR genom olika initiativ tex. Start for life eller genom vår stiftelse Expect a better tomorrow – stiftelsen. Där Sigma vill bidra till ett mer hållbart, jämlikt och rättvist samhälle.

Idag är Sigma en av Sveriges ledande koncerner inom teknikkonsultation med kontor i 47 städer, i 13 länder. Vi kombinerar lokal kännedom med global expertis och internationella samarbetspartners.

Vår vision strävar efter att vara det ledande teknikkonsultbolaget där människan är i centrum.

Vi är stolta över och lever efter vårt motto ”Expect a Better Tomorrow”. Vill du också vara med och utveckla teknik och skapa lösningar som ger en bättre morgondag?

Open post

Är du verksamhetsutvecklare/projektledare inom Energisektorn?

Vi söker dig som är insiktsfull i hur du arbetar och vad du behöver för att kunna arbeta på bästa sätt. I och med detta är du kreativ, har en god analyseringsförmåga, gillar problemlösning och effektivisering. Du vill bidra till Sveriges energiomställning och vara en del i arbetet att tampas mot dagens utmaningar i energifrågan. Då arbetets innehåll kan variera över tiden förutsätts du vara flexibel och beredd på att kunna lösa en mängd olika uppgifter. Du har minst 2 års erfarenhet inom verksamhetsutveckling eller projektledning. Utöver dessa kvalitéer tror vi att du även uppfyller några av punkterna nedan:

 • SC eller M. SC inom energi, miljö, produktutveckling, IT eller motsvarande.
 • Erfarenhet från energisektorn
 • Kunna leda projekt, workshops, du har ett kommunikativt ledarskap
 • Ha arbetet med Gantt scheman, WBS, riskanalyser, konsekvensanalyser, kravställning inom projektledning.
 • Kanske har du även erfarenhet av upphandlingar, arbeta tätt med kunden, B2B och/eller förändringsledning eller Power BI?
 • Meriterande är verifiering i form av CAPM, IPMA eller motsvarande.
 • Flytande i både svenska och engelska.

Sigma Industry East i Linköping och Norrköping erbjuder konsulttjänster till industrikunder runt om i regionen. Här arbetar ca 40 konsulter inom bland annat projektledning, produktionsteknik, produktutveckling, HSE, arbetsmiljö, verksamhetsutveckling automation och kvalitet. Vi är en del av koncernen Sigma Industry East North AB.

I din kommande roll som projektledare/verksamhetsutvecklare inom energisektorn får du stöta på många utmaningarna och uppdragen kan variera beroende på kund. Det viktiga är att du har grunderna inom projektledning och/eller verksamhetsutveckling samt erfarenhet/utbildning inom energiområdet.

Som person är du engagerad och affärsmässig, strävar efter att leverera ditt yttersta och har stor social kompetens. Du är lyhörd för kundens/projektets behov och kan snabbt anpassa dig till kulturen. Du tycker om att knyta nya kontakter och motiveras av såväl självständigt arbete som i team med andra.

Vi söker efter den bästa projektledaren, som tillsammans med oss vill vara delaktig i att bygga upp morgondagens teknikkonsultföretag och det bästa laget i Östergötland.

Vi erbjuder en företagskultur som präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar, där gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som skapar trivsel hos våra anställda. Konsulterna på Sigma Industry är vårt största värde varför vi lägger ner mycket energi på att våra medarbetare ska växa i yrkesrollen.

Om du är nyfiken och vill ha ytterligare information är du varmt välkommen att kontakta mig. Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista annonseringsdatum. Välkommen med din ansökan innehållande både CV och personligt brev!

Open post

Juniora Ingenjörer

Låt oss presentera: din språngbräda rakt in i arbetslivet! För kunds räkning – det lokala energibolaget Tekniska verken- söker vi kompetens inom ett antal olika områden, där vi anställer löpande utifrån behov och efterfrågan. Det här är chansen att bygga upp verktygslådan och kickstarta karriären på ett framtidssatsande, spännande företag.

Sigma Industry East AB är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom produktionsutveckling, projektledning, arbetsmiljö, energi och miljö, industriell IT och ledning, som utmanar de etablerade standarderna. Vi har lång branscherfarenhet, ett stort engagemang samt fokus på kvalitet och hög effektivitet.

Vi söker dig som har jobbat 1-3 år inom ingenjörsyrket eller precis ska ta examen och är redo att föra dina kunskaper vidare i arbetslivet. Vi söker dig med akademisk utbildning och ett stort intresse inom något av följande områden:

 • IT
 • Verksamhetsutveckling
 • Bränslebaserad energi
 • Nät
 • Bredband

För tjänsten krävs flytande språkkunskaper i svenska i både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av, men framför allt ett intresse för, energi, miljö och hållbarhet. ​

Vi söker juniora profiler med ett genuint intresse att utvecklas inom sitt utbildningsområde.

Du förväntas vara drivande, självgående och engagerad med ett stort engagemang för arbetsuppgifterna. Du har god självinsikt och en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp med förståelse för dina och andras personligheter. Du förväntas vara en lagspelare med känsla för både samarbete och resultat.

Välkommen med din ansökan!