Underhållsteknik

Våra ingenjörskonsulter är redo att vara din partner på vägen till en smidigare och mer framgångsrik drift.

Underhållsteknik

Vi optimerar underhåll för smidigare drift

Inom industrisektorn är tillförlitlig utrustning och minimala driftstopp avgörande för att bibehålla effektiviteten och produktiviteten. På Sigma Industry är vi stolta över att erbjuda omfattande expertis inom underhållsteknik för att stödja våra kunder i att upprätthålla högsta driftsnivå och minimera avbrott. Du hittar din expert inom underhållsteknik längst ner på denna sida.

Vår kompetens inom underhållsteknik

Sigma Industry är stolta över att erbjuda skräddarsydda lösningar och kunskap inom underhållsteknik. Här är några av de tjänster vi erbjuder våra kunder:

 • Förebyggande underhåll: Genom att utveckla och implementera förebyggande underhållsstrategier hjälper vi företag att undvika oplanerade avbrott och minska kostsamma reparationer.
 • Tillståndsövervakning: Våra konsulter använder avancerad övervakningsteknik för att följa utrustningens tillstånd i realtid, vilket möjliggör tidig upptäckt av potentiella problem.
 • Reservdelsstyrning: Vi optimerar företagens lagerhantering av reservdelar för att säkerställa tillgänglighet när det behövs utan onödiga kostnader.
 • Energibesparing: Genom att effektivisera utrustningens energiförbrukning hjälper vi företag att spara pengar och minska sin miljöpåverkan.
 • Dataanalys och prediktivt Underhåll: Vi använder avancerad dataanalys och prediktiva underhållsmodeller för att förutse när underhåll kommer att krävas, vilket minimerar avbrott och reparationstider.
 • Utbildning och kompetensutveckling: Våra konsulter erbjuder utbildning och rådgivning för att stärka företags personal och öka deras förmåga att genomföra effektivt underhåll.
 • Behovet finns i flertalet branscher

  De flesta branscher inom industrin kan dra nytta av externa konsulter med kompetens inom underhållsteknik. Tillverkningssektorn är beroende av tillgängliga maskiner för att undvika produktionsavbrott och säkra kvaliteten. Energi- och kraftindustrin kräver övervakning av kritiska anläggningar för pålitlig elförsörjning. Olje- och gasindustrin måste planera underhåll för att undvika utsläpp och produktionsavbrott.

  Livsmedelsindustrin kräver hög hygien och driftsäkerhet. Flyg- och rymdindustrin prioriterar säkerhet och precision. Sjöfarts- och transportindustrin är beroende av underhåll av fartyg och infrastruktur. Kemisk och farmaceutisk industri behöver noggrann utrustningsunderhåll. Telekommunikationssektorn upprätthåller kommunikationsnätverk. Järnvägs- och transportsektorn kräver underhåll för säkerhet och effektivitet.

  Oavsett bransch är underhållsteknik avgörande för att upprätthålla drift, minska kostnader och säkra kvalitet.

  Flera fördelar med våra tjänster inom underhållsteknik

  - Minskat produktionsstopp: Förebyggande åtgärder minskar produktionsavbrott och oplanerade driftstopp.
  - Lägre underhållskostnader: Effektivare underhållsstrategier sparar tid och pengar.
  - Bättre energiförbrukning: Energieffektiva processer minskar kostnader och miljöpåverkan.
  - Prediktivt underhåll: Förutseende underhåll minimerar nedetid och reparationstider.
  - Stärkt personal: Utbildning och rådgivning stärker teamens kompetens.

  Våra underhållskonsulter på Sigma Industry är inte bara experter på maskinunderhåll; de kan utgöra en central del av att upprätthålla hög effektivitet och pålitlighet inom industrin. Vi är redo att vara din partner på vägen till en smidigare och mer framgångsrik drift. Hör av dig så berättar vi mer och ger gärna förslag på skräddarsydda lösningar!

  Hitta din expert inom underhållsteknik

  Fredrik Skogqvist

  Sektionschef

  Produktion

  070-301 28 69

  fredrik.skogqvist@sigma.se

  LinkedIn

  Sigma Industry
  Smart

  Stockholm

  Kristina Bjerke

  Vice vd

  El & Automation, Läkemedelsproduktion

  072-587 88 90

  kristina.bjerke@sigma.se

  LinkedIn

  Sigma Industry
  Smart

  Stockholm