Energi

Våra konsulter hjälper kunder att möta sina energibehov på ett ansvarsfullt och effektivt sätt. Hållbar energianvändning är nyckeln till en hållbar framtid.

Energi

Energi: Hållbarhet och effektivitet

Hållbar och resurseffektiv energianvändning är avgörande för att driva och utveckla vår moderna värld. Våra ingenjörer bidrar med sin expertis och hittar lösningar som hjälper kunden att balansera energibehovet hållbart och effektivt. Hitta din kontaktperson nedan och hör av dig så matchar vi ihop dina behov med vår kompetens.

Avgörande för Industriell tillväxt

Hållbar energianvändning är centralt för att uppnå ökad produktivitet och konkurrenskraft och påverkar allt från produktionsprocesser till logistik och underhåll inom industrin.

Våra tjänster inom energi

Vår expertis är din kraftkälla inom energiområdet! Upptäck hur vi kan optimera din energianvändning och effektivisera dina processer för en mer hållbar framtid. Vi erbjuder bland annat:

 • Energieffektivitetsutvärdering: Vi genomför energieffektivitetsutvärderingar som identifierar möjliga besparingar och optimeringar i energianvändningen. Detta inkluderar utvärdering av processer, utrustning och byggnader.
 • Hållbara energilösningar: Vi erbjuder hållbara energilösningar som inkluderar användning av förnybar energi, energiåtervinning och kraftvärmeverk. Vårt mål är att minska miljöpåverkan och öka energieffektiviteten.
 • Smart Grid-teknik: Vi hjälper våra kunder att ansluta sig till smarta elnät som möjliggör effektivare energiförvaltning, realtidsövervakning och anpassning av energiförbrukningen.
 • Energioptimering för processer: Vi optimerar processer för att minska energiförbrukningen och maximera produktionskapaciteten. Detta inkluderar även övervakning och styrning av processer för att minska onödig energiförbrukning.
 • Energistyrning och övervakning: Vi implementerar system för att övervaka och hantera energianvändningen, vilket ger våra kunder insikt i deras energiförbrukning och möjlighet att fatta informerade beslut.
 • Utrustningsoptimering: Vi optimerar utrustning för att öka energieffektiviteten och minska driftstopp. Detta inkluderar uppgradering av maskiner och system för att minska energiförbrukningen.
 • Energiberedskap och kontinuitet: Vi hjälper kunder att planera och implementera lösningar för att hantera energiberedskap och kontinuitet, vilket är avgörande för att undvika avbrott i produktionen.
 • Förnybar energianvändning: Vi främjar användningen av förnybar energi såsom sol- och vindkraft för att minska företagens beroende av fossila bränslen och minska deras klimatpåverkan.
 • Fördelar med konsulttjänster inom energi

  Företag kan utvinna många fördelar genom att ta in experter utifrån för stöttning och praktisk utförande i energifrågan. Kostnadsbesparingar, minskad miljöpåverkan, ökad konkurrenskraft och bättre riskhantering är några av dem. Dessa experter kan också bidra till att optimera energiförbrukningen, minska sårbarhet för energiprisfluktuationer och erbjuda teknisk kompetens. Dessutom kan de hjälpa företagen att uppfylla regleringskrav och öka medvetandet om energibesparing och hållbarhet inom organisationen.

  Hör av dig till oss för att ta ett viktigt och strategiskt steg mot en mer effektiv och hållbar verksamhet.

  Hitta din nästa energiexpert

  Johan Söderroos

  Sektionschef

  Embedded, El & Automation

  073-647 70 52

  johan.soderroos@sigma.se

  LinkedIn

  Sigma Industry
  Innovation

  Eskilstuna

  Moa Borland

  Vd

  Energi, Miljöteknik

  076-007 57 92

  moa.borland@sigma.se

  LinkedIn

  SIGMA INDUSTRY
  EAST

  Linköping

  Moa Borland

  Vd

  Energi, Miljöteknik

  076-007 57 92

  moa.borland@sigma.se

  LinkedIn

  SIGMA INDUSTRY
  EAST

  Norrköping

  Mikael Hagström

  Sektionschef

  Embedded, El & Automation

  070-601 27 15

  mikael.hagstrom@sigma.se

  LinkedIn

  Sigma Industry
  Innovation

  Örebro

  Oscar Silversparf

  Vice vd, Säkerhetsskyddchef

  Tekniska beräkningar, Mekatronik

  070-209 22 26

  oscar.silversparf@sigma.se

  LinkedIn

  SIGMA INDUSTRY
  DEVELOPMENT

  Stockholm

  Emma Jakobsson

  Sektionschef

  Energi, Projektledning

  076-126 75 28

  emma.jakobsson@sigma.se

  LinkedIn

  Sigma Industry
  North
  Christoffer Lindqvist

  Vd & sektionschef

  Embedded, Projektledning

  073-063 07 97

  christoffer.lindqvist@sigma.se

  LinkedIn

  SIGMA INDUSTRY
  EVOLVE

  Uppsala

  Mikael Hagström

  Sektionschef

  Embedded, El & Automation

  070-601 27 15

  mikael.hagstrom@sigma.se

  LinkedIn

  Sigma Industry
  Innovation

  Västerås