Sigma Industry East North

Kvalificerade ingenjörstjänster för industrin

Sigma fyller tre år i Norrland – och växer ytterligare

​Sigma Industry fyller tre år i Umeå – och det är en småtrotsig och nyfiken treåring som håller på att växa sig större.
Från uppstarten för tre år sedan har Sigma North sprungit iväg till över 30 anställda och nu öppnas kontor i Örnsköldsvik.

Sigma Industry fyller tre år i Umeå – och det är en småtrotsig och nyfiken treåring som håller på att växa sig större.

Från uppstarten för tre år sedan har Sigma North sprungit iväg till över 30 anställda och nu öppnas kontor i Örnsköldsvik.

– Det är klart att vi ska känna stolthet. Att vi vuxit så här snabbt har tagit många på sängen, säger Joachim Jillehed, regionchef på Sigma Industry East/North.

Sigma Industrys etablering i expansiva Norrland började med kontoret i Umeå. Joachim Jillehed rekryterades från en branschkollega och den 8 januari 2015 klev den första medarbetaren in på kontoret. Ganska tidigt blev GE Healthcare, Umeå Energi och Ålö kunder.

Sedan dess har antalet medarbetare bara växt i takt med affärerna och nu huserar Sigma på Umeås främsta kontorsläge med utsikt över Rådhustorget ovanför gallerian Utopia.

Sigma North erbjuder konsulttjänster med fokus på produktutveckling, produktionsteknik och processteknik.

Under 2015 anställdes ytterligare 18 medarbetare och företaget uppvisade lönsamhet redan första verksamhetsåret.

– Det är få som får göra den här resan. Vi är kanske lite som en trotsig treåring, vi gillar att prova nya saker, och drivs av en nyfikenhet. Jag bygger gärna prestigelösa men tävlingsinriktade lag och omger mig helst av människor som kan mer än mig själv, säger Joachim.

Under treårsperioden har Sigma hunnit öppna kontor i Luleå och i Örnsköldsvik är det bara skylten på fasaden som fattas innan allt är klart för start.

– Entreprenörskapet för mig är mycket blod, svett och tårar och man får inte betalt förrän ett bra arbete är slutfört. Med ett affärsmässigt engagemang i varandra och ihop med våra kunder så har vi lyckats och kan uppvisa en organisk tillväxt på 48,9 procent under det senaste året, säger Joachim.

– Den utvecklingen vi har gjort och har i Umeå kan vi göra i Luleå, Örnsköldsvik och andra städer, det handlar mycket om tajming. Marknaderna vi rör oss på i de städerna påminner om varandra och potentialen är väldigt god. I Örnsköldsvik är den räknat i norrlandsmått mätt nästan enorm, säger han.

Sigma inleder i Örnsköldsvik med fem konsulter från början, men siktar på att vara 20 medarbetare inom loppet av ett år.

I en bransch som kämpar med skev könsfördelning har Sigma lyckats attrahera kvinnor till konsultbranschen.

– Det finns mycket att jobba med, men vi är nästan 40 procent kvinnor och ledarskapet på kontoren i Norrland är femtio procent fördelat mellan män och kvinnor. Jag tror att vi har hittat rätt nycklar i vår anställningsprocess, säger Joachim.

Treåringen firades såklart med ett passande tårtkalas.

– Vi är i en bransch där det går fort och konsulter jobbar gärna från utmaning till utmaning. Att reflektera sker helst i ett historiskt perspektiv – jag tror det är bra att stanna upp för en stund och lyfta på blicken. Det här blir ett bra avstamp för oss, säger Joachim Jillehed.

Kontakt

Sigma Industry East North AB
Telefon: 0705-41 81 77
Sigma Industry West AB
Telefon: 0733-53 43 00
Sigma Industry South AB
Telefon: 0767-64 91 05

Sigmakoncernen
SNABBLÄNKAR