Sigma Industry East North

Kvalificerade ingenjörstjänster för industrin

Sigma förvärvar Aker Solutions verksamhet i Göteborg

Sigma Industry West tar över Aker Solutions verksamhet i Göteborg med 90 medarbetare och blir en ledande leverantör av ingenjörstjänster inom undervattensteknologi. Förvärvet är en del i strategin för att bredda verksamheten till att även innefatta energi och marina konstruktioner.

Den förvärvade verksamhet levererar främst komplett produktdesign och projekt inom olja/gas, men jobbar även inom grön marinbaserad energi, ett område som bolaget räknar att växa inom. Bolaget har expertis inom flera olika teknikområden inom undervattensteknologi.

”Förvärvet är ett strategiskt steg i att bredda vår kompetens och stärka vårt erbjudande inom subsea, energi och marina konstruktioner. Idag är utvinning av olja/gas på havsbotten främsta användningsområdet för kompetensen men den appliceras också inom annan energiutvinning såsom havsbaserad vindkraft och vågkraft. Aker Solutions medarbetare i Göteborg har dessutom en mycket hög teknisk kunskap som efterfrågas av våra kunder inom andra branscher,” säger Jens Wickström, VD Sigma Industry West.

Sigma och Aker Solutions har tecknat ramavtal som säkerställer en fortsatt leverans av viktig nyckelkompetens även framöver. Detta gör Aker Solutions till en av Sigma Industry Wests största kunder.

Sigma Industry West levererar spetskompetens inom områden som produktutveckling, beräkning, industridesign och projektledning. Bolaget grundades för 2 år sedan och ingår i Sigma-gruppen. Besök sigmaindustrywest.se för mer information.

Kontaktpersoner

Jens Wickström, VD Sigma Industry West
Tel: +46 733 534300
Mail: jens.wickstrom@sigma.se

Magnus Liljeqvist, Marknads- & kommunikationschef
Tel: +46 736 000605
Mail: magnus.liljeqvist@sigma.se

Kontakt

Sigma Industry East North AB
Telefon: 0705-41 81 77
Sigma Industry West AB
Telefon: 0733-53 43 00
Sigma Industry South AB
Telefon: 0767-64 91 05

Sigmakoncernen
SNABBLÄNKAR